Transmetuar më 06-03-2023, 12:48

Në këtë renditje speciale, bazuar në ndeshjet e shekullit të 21-të, referuar 5 ligave më të mira të futbollit në Evropë (Spanjë, Angli, Itali, Gjermani dhe Francë), janë 3 trajnerë italianë.

E kemi fjalën për listën e bazuar në statistika strikte se cilët trajnerë janë më të suksesshmit. Pra, cilët kanë normën më të lartë të fitoreve në karrierë, deri tani. Renditja nga i dhjeti tek i pari është si më poshtë:

 Simeone: 59.5% di vittorie

10. Diego Simeone (Atletico Madrid): 59.5% fitore

 Ancelotti: 60% di vittorie

9. Carlo Ancelotti (Real Madrid): 60 fitore

 Ferguson: 60.4% di vittorie

8. Alex Ferguson (ish-trajner i Manchester United): 60.4% fitore

 Allegri: 60.7% di vittorie

 7. Massimilliano Allegri (Juventusi): 60.7% fitore

 Luis Enrique: 61.6% di vittorie

6. Luis Enrique (pa ekip aktualisht): 61.6 % fitore

 Mourinho: 62.5% di vittorie

5. Jose Mourinho (Roma): 62.5% fitore

 Blanc: 63% di vittorie

 4. Laurent Blanc (pa ekip aktualisht): 63% fitore

 Conte: 65.9% di vittorie

3. Antonio Conte (Tottenham): 65.9% fitore

 Zidane: 67.6% di vittorie

2. Zinedine Zidane (pa ekip aktualisht: 67.6% fitore

 Guardiola: 76.3% di vittorie

1. Pep Guardiola (Manchester City): 76.3% fitore