Transmetuar më 05-03-2023, 23:39

MALI I ZI- Shqiptarët kanë nisur festën kuqezi në Tuz pasi koalicioni i Forumit Shqiptar ka fituar 18 mandate, pra 4282 vota (51.83%). Me flamuj në duar e këngë patriotike, shqiptarët kanë nisur festën në rrugët e Tuzit për fitoren e Nik Gjeloshajt. Sipas rezultateve preliminare të zgjedhjeve lokale në Tuz, dymbëdhjetë mandate të tjera u fituan nga një koalicion i përbërë nga Partia Demokratike e Socialistëve (DPS), Partia Boshnjake (BS), Social Demokratët (SD) dhe Bashkimi Demokratik i Shqiptarëve (DUA) – "Rruga e Drejtë". Për ta kanë votuar 2755 qytetarë të Tuzit ose 33.35% e tyre.

Për Malin e Zi Demokratik votuan 417 qytetarë, që është 5.05 për qind dhe kjo parti fitoi një mandat. Partia Social Demokratike (SDP) gjithashtu fitoi një mandat. Ata fituan 333 vota, 4.03 për qind. Partitë e tjera që morën pjesë në zgjedhje nuk e kaluan regjistrimin.

Partia Popullore Socialiste ka fituar 160 vota ose 1.94 për qind, ndërsa Koalicioni Shqiptar (PD, Forca) ka fituar 189 vota ose 2.29 për qind. Partia për Drejtësi dhe Pajtim (PSP) fitoi 126 vota, 1.53 për qind Në zgjedhje morën pjesë 8245 votues ose 66.56 për qind. 69 fletë votimi ishin të pavlefshme.

Në zgjedhjet e fundit vendore të mbajtura në vitin 2019, Forumi Shqiptar, i cili përbëhet nga Alternativa Shqiptare (AA), Aleanca Demokratike e Shqiptarëve (DS) dhe Bashkimi Demokratik i Shqiptarëve (DUA), kishte 16 mandate, Partia Demokratike e Socialistëve 10, Partia Boshnjake katër, dhe Social Demokratët dhe Mali i Zi Demokratik nga një.