Transmetuar më 04-03-2023, 16:15

Elon Musk shfaqi versionin më të fundit të robotit me pamje njerëzor Optimus të Teslës në Ditën e Investitorëve të kompanisë 2023 dhe ishte në gjendje të ecte pa lidhje. Qëllimi përfundimtar për Tesla është që biznesi i saj robotik të kapërcejë automobilat e saj për sa i përket të ardhurave.

Musk beson se Tesla ka teknologjitë më të avancuara të inteligjencës artificiale në botën reale, duke lënë të kuptohet se përsëritjet e ardhshme të Optimus do të jenë në gjendje të ecin në mënyrë autonome dhe të zgjidhin detyra. Optimus mund të përdoret në fabrikat e Tesla-s në mbarë botën përpara se të bëhet i disponueshëm komercialisht për publikun.

Ne imagjinojmë se një lloj modeli i gjuhës së AI do të zbatohet, por kjo me shumë mundësi nuk do të ndodhë deri në versionin e dytë ose të tretë të modelit të prodhimit. Megjithatë, mund të duhet ende pak kohë derisa Optimus të përmirësohet me njohjen e automatizuar të të folurit GPT-3, si Ameca.

“Aktivizuesit në Optimus janë të gjithë aktivizues Tesla të dizajnuar me porosi. Ne projektuam motorin elektrik, kutinë e shpejtësisë, elektronikën e fuqisë, padyshim paketën e baterisë, gjithçka tjetër që shkon në Optimus. Ne ishim mjaft të befasuar kur zbuluam se sa pak ishte në dispozicion në raft. Ka një numër të madh motorësh elektrikë dhe kuti ingranazhesh dhe çfarë nuk janë të disponueshme në botë, dhe ne zbuluam se asnjëri prej tyre nuk ishte i dobishëm në një robot humanoid, “tha Musk.