Transmetuar më 04-03-2023, 08:29

Asnjë shërbim i hekurudhave greke, përfshirë shërbimet periferike të Athinës, nuk do të anulohet gjatë fundjavës (4-5 mars) për shkak të një greve të re 48-orëshe nga sindikatat e punëtorëve hekurudhor.

Pjesa tjetër e trenave pritet të ecë normalisht, duke përfshirë linjat e Metrosë në seksionin Duka- Placentias-Aeroporti.

Shërbimet e trenave janë ndërprerë që prej mesditës së së mërkurës, 1 mars, pas aksidentit tragjik në Tempi.

Ndërkohë, do të hartohet një memorandum me të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me hekurudhën dhe do të kërkohet një takim i menjëhershëm me Ministrinë e Transportit dhe Partitë Politike, jo më vonë se javën e ardhshme për të paraqitur pikëpamjet e sindikatës, lëvizje për çështjet e sigurisë.

Menjëherë pas mbledhjeve dhe duke marrë parasysh rezultatet e diskutimeve, Bordi Drejtues do të mblidhet për të marrë vendimet përkatëse, pa përjashtuar përshkallëzimin e mobilizimeve, në rast se rezultatet nuk konsiderohen pozitive.