Transmetuar më 03-03-2023, 16:25

Ndërsa autoritetet greke kanë reduktuar kërkimet, janë zbehur shpresat se në vagonin e tretë, i fundit nga vagonët e djegur plotësisht, mund të gjenden të mbijetuar.

Tragjedia ndodhi pas përplasjes së trenit të pasagjerëve me trenin e mallrave, aksident i ndodhur më 1 mars 2023 në Tempe, 380 kilometra në veri të Athinës.

Deri tani konfirmohen 57 njerëz të vdekur, por 25 nuk janë identifikuar akoma.

Sakaq janë 56 të zhdukur e mes tyre edhe Denis Ruçi.

Mirela Ruçi, djali 22-vjeçar i së cilës, Denisi, mbetet i zhdukur, klith nga vuajtja që po i shkaktohet:

“Djali im nuk është në asnjë listë zyrtare deri më tani dhe nuk kam asnjë informacion. Unë i lutem kujtdo që mund ta ketë parë atë, në vagonin 5, sedilja 22, të më kontaktojë,” u tha ajo gazetarëve.

Zyrtarët e Ministrisë së Shëndetësisë thanë se të gjitha identifikimet e viktimave do të kryhen duke kombinuar mostrat e ADN-së nga të afërmit, dhe jo identifikim vizual sepse shumë prej viktimave janë djegur dhe copëtuar.

Deri tani 4 shqiptarë rezultojnë të zhdukur në aksidentin tragjik hekurudhor.

Ndërkohë flamujt, ndërkohë, në Akropoli, parlamenti dhe ndërtesat e tjera publike mbetën në gjysmë të stafit në ditën e tretë të zisë kombëtare, ndërsa shërbimet hekurudhore kombëtare u ndalën nga një grevë për të dytën ditë.