Transmetuar më 01-03-2023, 09:07

Pala mbrojtëse e Dani Alves vazhdon me argumentin e saj: Marrëdhënia seksuale e futbollistit me vajzën 23-vjeçare ka ekzistuar, por kanë qenë konsensuale.

Për këtë, avokatët mbështeten në ekzistencën e sekrecioneve vaginale tek "viktima" e supozuar, çka do të konfirmonte kryerjen e marrëdhënies. Një teori që shkenca e ka hedhur tani poshtë.

Dhe pikërisht këtë mbrojtje ekspertët e kanë cilësuar si nënçmuese për "viktimën", por edhe qesharake. Avokatët e brazilianit sigurojnë se fakti që nuk ka lëndime tregon se ka pasur pëlqim për raportin seksual.

Megjithatë, në shumë raste është një reagim fiziologjik i trupit për të mbijetuar. Përveç kësaj, disa studime tregojnë se situatat ekstreme të stresit, frikës, dhimbjes ose neverisë si kjo ndonjëherë rrisin rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale dhe rrjedhimisht lubrifikimin.

Le të kujtojmë gjithashtu se Cristóbal Martell (avokati përgjegjës për mbrojtjen e Dani Alves) mbrohet për një periudhë prej dy minutash të incidentit të rëndë, midis kohës kur futbollisti hyri në banjë dhe "viktima". Një test, sipas tij, që tregon se raporti ka ndodhur me vullnetin e saj të lirë.