Transmetuar më 27-02-2023, 08:45

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky shkarkoi të dielën një oficer të lartë të ushtrisë që komandonte forcat që luftonin rusët në pjesën lindore të vendit, pa treguar arsyen. Në një dekret, Zelensky njoftoi largimin e Eduard Mykhailovich Moskalov nga pozicioni i komandantit të forcave të përbashkëta të Ukrainës.

Moskalyov u emërua në këtë post në mars 2022, menjëherë pas pushtimit rus. Zelensky nuk dha një shpjegim për shkarkimin e Moskalov, por është i fundit në një linjë të gjatë të ndryshimeve të fundit të lidershipit të bëra nga administrata e tij, raportojnë mediat e huaja.

Autoritetet ukrainase kanë kryer një sërë kërkimesh dhe goditjesh kundër korrupsionit në të gjithë vendin dhe kanë pasuar një sërë shkarkimesh të profilit të lartë. Nuk është ende e qartë nëse shkarkimi i Moskalov ishte i lidhur me spastrimin e fundit të korrupsionit.