Transmetuar më 25-02-2023, 09:31

SHBA- Këshilli i Qytetit Peabody votoi pezullimin e lejes speciale të funksionimit të Qendrës Komunitare Shqiptare të Bostonit në Howley Street për tre muaj. Ata vendosën kushte për hapjen e saj pasi klubi social u zbulua se po shërbente alkool, duke kundërshtuar rregullat.

Një inspektim shtetëror në dhjetor gjeti kuti me shishe birre bosh në dysheme, një bar 15 metra në zonën e përbashkët dhe një frigorifer që mund të përdorej për ruajtjen e alkoolit. Inspektimi gjeti gjithashtu fatura për blerjen e pijeve për pije që kushtonin më shumë se 6 dollarë, kur klubi pretendoi se do të shërbente vetëm kafe, ujë dhe lëngje speciale.

Këshilli Bashkiak kishte opsionin që të hiqte plotësisht lejen, të pezullonte lejen, të vendoste vetëm një gjobë ose të mos merrte asnjë masë.

Këshilltarja e lagjes, Stephanie Peach propozoi pezullimin me kushte për rivendosje, së bashku me një gjobë maksimale prej 200 dollarësh për shkeljen e parë të shkeljes së lejes, duke vënë në dukje se të vetmet dy kushte në lejen e klubit kur ajo u dha ishin të qëndronte brenda asaj që ajo e quajti.

"Ne u dhamë atyre rregulla shumë të qarta," tha ajo. “Kemi kaluar licencat e argëtimit ku ka pasur 17 kushte, këtu kanë qenë dy dhe nuk kanë ndjekur atë kryesore. Unë nuk dua të mbyll një klub social që mund të sigurojë gjëra për një komunitet të lulëzuar në Peabody. Por gjithashtu nuk dua të ndëshkoj një gjobë për këtë, një pezullim afatshkurtër, dhe pastaj të kthehem këtu pas gjashtë. muaj."

Përfaqësuesit e klubit thanë se alkooli u soll në klub pa dijeninë e themeluesve pasi ata janë vullnetarë dhe nuk qëndrojnë gjithmonë aty.

Burimi: Patch.com