Transmetuar më 25-02-2023, 08:47

Një tërmet është regjistruar në Uellsin Jugor pak para mesnatës së mëngjesit të sotëm.

Epiqendra e tërmetit thuhet se ishte rreth 12 km nga Abertillery ose 4.9 km në veriperëndim të Merthyr Tydfil, në një thellësi prej rreth 2 km, që konsiderohet të jetë e vogël.

Vlerësimet fillestare sugjerojnë se ka qenë në shkallën e magnitudës midis 3.8 dhe 4.2.

Lëkundjet u ndjenë në Cardiff, Merthyr Tydfil, Pontypridd dhe Abertillery dhe deri në Birmingham.

Në mediat sociale, njerëzit kanë raportuar se mobiljet lëvizin dhe shtëpitë u drodhën.