Transmetuar më 25-02-2023, 07:55

Joe Biden ka konfirmuar synimin e tij për të kandiduar për një mandat të dytë në presidencën amerikane në vitin 2024, duke shtuar se ai nuk do të shpallë menjëherë kandidaturën e tij.

“Qëllimi im është… ka qenë që në fillim të jem kandidat”, tha 80-vjeçari demokrat gjatë një interviste.

Ndërsa, gruaja e tij Jill Biden deklaroi për agjencinë e lajmeve Associated Press se gjithçka që mbetet është të vendoset vendi dhe data e shpalljes së kandidaturës së tij.

I pyetur gjatë kësaj interviste, Joe Biden shmangu konfirmimin ose mohimin e gruas së tij. Megjithatë ai ka sqaruar se nuk po ngutet.

“Ka shumë gjëra të tjera që duhet t’i përfundojmë menjëherë përpara se të filloj fushatën,” tha ai, duke iu referuar reformave që po nxit qeveria e tij.

I pyetur nëse mosha ndikon në vendimin e tij për të kandiduar apo jo, ai u përgjigj: “Jo. Por është legjitime që njerëzit të ngrenë pyetje për moshën time. Është krejtësisht legjitime”.

“Ajo që mund të them është: “Kini kujdes se çfarë po bëj”, shtoi ai duke iu referuar veprimeve të tij gjatë dy viteve që ka qenë në pushtet.

Nëse Joe Biden rizgjidhet, ai do të jetë 86 vjeç kur të përfundojë mandatin e tij të dytë. Testet mjekësore që ai iu nënshtrua javën e kaluar treguan se ai është shumë “i aftë” për të kryer detyrat e tij.