Transmetuar më 24-02-2023, 18:13

Teksa ukraina shënon njëvjetorin e luftës, forcat ruse kanë vazhduar sulmet në lindje të vendit. Presidenti Putin ka bërë të qartë se do të vazhdojë te që ai e quan “operacion ushtarak”, duke perforcuar me shume ushtrinë e tij .

Rusia bombardoi rajonin lindor të Kharkiv, rajonin e Luhansk dhe Donetsk, zonat ku forcat ruse kanë përqendruar ofensivën e tyre. Ndërkohë, Alarmet për sulme ajrore nuk u dëgjuan në kryeqytetin Kiev.

Qeveria rekomandoi që shkollat të zhvendosin mësimin në internet dhe punonjësve të zyrave iu kërkua të punojnë nga shtëpia.

“Nuk na ka mbetur zgjidhje tjetër veçse të vazhdojmë operacionin. Rusia do të kryejë zhvillimin e ekuilibruar dhe me cilësi të lartë të të gjithë komponentëve të forcave të armatosura në veçanti duke pajisur trupat me sisteme të reja sulmi, pajisje zbulimi dhe komunikimi, drone dhe sisteme artilerie,” tha Putin.