Transmetuar më 21-02-2023, 15:25

Tiranë- Në një video të publikuar nga ministri i Mbrojtjes Niko Pleshi, anëtarë të forcave të armatosura tregojnë se sa tronditëse ishte situata në zonën e goditur nga tërmeti, ndërsa shtojnë se banorët kërtkonin shpresën, duke i parë ekipet e shpëtimit si shpëtimin e tyre.

“Pamë ndërtesa të rëna në tokë, pamë njerëz të shokuar. Pamë njerëz civilë që kishin nevojë për ndihmë.

Unë mobilizova ekipin dhe rezultati i këtij operacioni ishte shpëtimi i një fëmije 5-vjeçar, megjithatë fatkeqësisht nxorëm dhe 3 persona të vdekur nga rrënojat.

Situata ishte katastrofë. Mes godinave kishte njerëz që kërkonin shpresë dhe na shikonin në dritë të syrit sikur ne ishim shpëtimtarët e tyre.”- thuhet në video.