Transmetuar më 19-02-2023, 08:34

Më shumë se 10 ditë nga tërmeti shkatërrues që goditi Turqinë dhe Sirinë, më shumë se 46,000 njerëz kanë vdekur dhe më shumë se 84,000 ndërtesa ose janë dëmtuar rëndë dhe kanë nevojë për shembje urgjente ose janë shembur, sipas zyrtarëve.

Numri i të vdekurve në Turqi është 40,642 nga tërmeti, ndërsa Siria fqinje ka raportuar më shumë se 5,800 të vdekur, një shifër që nuk ka ndryshuar prej disa ditësh.

Ndërsa Turqia përpiqet të menaxhojë fatkeqësinë, shqetësimet po rriten për viktimat në Siri, me Programin Botëror të Ushqimit (WFP) që u bën presion autoriteteve që të ndalojnë bllokimin e hyrjes në zonë ndërsa kërkon të ndihmojë qindra mijëra njerëz të shkatërruar nga tërmetet.