Transmetuar më 14-02-2023, 16:26

Një profesor në Universitetin Yale ka nxitur zemërim me sugjerimin që ka bërë për të moshuarit japonezë.

Ai ka thënë se duhet të marrin pjesë në një “vetëvrasje masive” duke hequr zorrët për të ndihmuar vendin të përballet me popullsinë e tij që po plaket me shpejtësi.

Yusuke Narita, 37 vjeç, një asistent profesor i ekonomisë në shkollën e Ivy League, ka fituar qindra mijëra ndjekës në mediat sociale teksa promovoi zgjidhjen e diskutueshme në intervista dhe botime të shumta, por ai është gjithashtu i zemëruar, raportoi Neë York Times.

“Ndjehem sikur zgjidhja e vetme është mjaft e qartë,” tha Narita gjatë një edicioni lajmesh në fund të 2021.

“Në fund të fundit, a nuk është vetëvrasje masive masive e të moshuarve?”, shtoi ai, duke iu referuar praktikës së heqjes së zorrëve të përdorura nga Samurai në fund të shekullit të 19-të.