Transmetuar më 12-02-2023, 09:42

TURQI- Toka nuk gjen qetësi në Turqi.

Teksa pasgoditjet vazhdojnë pas tërmeteve me magnitudë 7.7 dhe 7.6 në Kahramanmaraş të Turqisë, ku u prekën 13.5 milionë njerëz, imazhet e malit Kahramanmaraş Kuşkayaş u përhapën në mediat sociale dhe ngritën shqetësime. Duke u shprehur se nuk ka situatë për panik, profesor Suleiman Pampal dhe Profesor Osman Bektash kanë treguar për ‘Milliet.com.tr’ se çfarë fshihet pas këtyre pamjeve.

Tymi u pa nga mali Kuškayasi në qarkun Goksun. Njerëzit thanë se pas tërmetit, në mal u shfaq tym dhe më pas doli një substancë e zezë si lëngu.

Pas pamjeve që shkaktuan shumë panik, kishte një pikëpyetje nëse kishte ndonjë aktivitet vullkanik në rajon.

Drejtori i Përgjithshëm i AFAD për Reduktimin e Rrezikut nga Tërmetet, Orhan Tatar tha: “Vëzhgimet tona në Geksun janë se nuk ka rrjedhje llave, hi vullkanik, naftë apo gaz në rajon. Akuzat janë të rreme. Nuk ka asnjë grup shkëmbor që do të shkaktonte një shpërthim vullkanik”.