Transmetuar më 09-02-2023, 18:25

Dhoma e Përfaqësuesve e shtetit të Misurit, e dominuar nga republikanët, ka votuar një propozim për të ndaluar të miturit të mbajnë armë të fshehta pa mbikëqyrjen e të rriturve. 104 deputetë

votuan kundër propozimit dhe 39 pro, nga të cilët vetëm një ishte republikan.

Misuri kishte miratuar një ligj në 2017 që lehtësonte kufizimet për ata që mbanin armë.

Një kongresmene demokrate tha se policia në rrethin e saj kishte kërkuar ndalimin. Shkaktuar nga 14-vjeçarët që po ecnin nëpër rrugët kryesore duke mbajtur armët AR-15, pushkët e stilit ushtarak që janë përdorur në sulme vdekjeprurëse. Policia nuk mund të bëjë asgjë për këtë fenomen.

Në debatin e ndalimit, republikanët thanë se e kundërshtojnë atë sepse është një “ndalim i panevojshëm” ndaj atyre që mbajnë armë.

Argumenti i një kongresmeni, siç raportohet nga Associated Press, ishte afërsisht se ne nuk mund t’i fajësojmë fëmijët për diçka që ata nuk e kanë bërë. “Mund të jetë e arsyeshme të thuhet se një 14-vjeçar nuk ka asnjë arsye të vërtetë për të mbajtur një armë, por kjo nuk do të thotë se ai nuk do të lëndojë askënd,” argumentoi ai.