Transmetuar më 09-02-2023, 08:36

Papa Françesku ka bërë apel për ndihmë për viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri gjatë auditorit të tij të përgjithshëm në Vatikan.

Duke iu drejtuar të pranishmëve, Papa tha se mendimet e tij shkojnë në këtë moment për popujt e vendeve fqinje, të goditur rëndë nga tërmeti që shkaktoi mijëra të vdekur dhe të plagosur.

“Unë qëndroj pranë njerëzve të prekur nga tërmeti në Turqi dhe Siri. Vazhdoj të lutem për ata që kanë humbur jetën, si dhe për të lënduarit, familjarët dhe shpëtimtarët. Ndihma jonë konkrete i mbajtë ata në mes të kësaj tragjedie të tmerrshme”, tha Papa.