Transmetuar më 07-02-2023, 20:38

TURQI- Mesazhe ngushëllimi nga e gjithë bota ka marrë Presidenti turk Erdogan pas tërmetit tragjik.

Mbreti Charles ka dhënë një mesazh ngushëllues drejtuar Presidentit Rexhep Tajip Erdogan dhe të prekurve nga tërmeti vdekjeprurës.

“Unë dhe gruaja ime kemi qenë më të tronditur dhe thellësisht të pikëlluar nga lajmet e tërmeteve shkatërruese në Turqinë Juglindore (Turqi). Mund të filloj vetëm të imagjinoj shkallën e vuajtjes dhe humbjes si rezultat i këtyre tragjedive të tmerrshme dhe veçanërisht dëshiroja të përcjell ngushëllimet tona më të thella dhe më të përzemërta për familjet e të gjithë atyre që kanë humbur të dashurit e tyre. Mendimet dhe lutjet tona të veçanta janë me të gjithë ata që janë prekur nga kjo fatkeqësi e tmerrshme natyrore, qoftë përmes lëndimit apo shkatërrimit të pronës së tyre, si dhe me shërbimet e urgjencës dhe ata që ndihmojnë në përpjekjet e shpëtimit.”

Numri i personave që kanë vdekur në Turqi dhe Siri është rritur në 7266. Kjo vjen pasi ministri turk i shëndetësisë konfirmoi se 5,434 njerëz u vranë vetëm në vend.