Transmetuar më 04-02-2023, 20:25

Dikur konsiderohej fantashkencë. Sot, mishi i përftuar në laborator është shumë larg realitetit, me Shtetet e Bashkuara të gatshme për ta shërbyer atë në restorante.

Dhe në Shqipëri, ka hyrë prej tre vitesh. Ndoshta pak njerëz e dinë se një kompani e ushqimit të shpejtë në Tiranë, shet hamburger me mish të tillë.

Drejtuesit e kompanive të mishit të rritur në laborator janë optimistë se produkti i tyre, i bërë në rezervuarë të mëdhenj çeliku, mund të konsumohet lirisht pa kufizime pasi tregtimi i tyre mori dritën jeshile nga rregullatori përkatës. /noa.al

Foto: Pulë laboratorike nga Memphis Meats Uma Valeti, me bazë në Emerville, Kaliforni, Shtetet e Bashkuara. TERRY CHEA PËRMES AP