
Dikur konsiderohej fantashkencë. Sot, mishi i përftuar në laborator është shumë larg realitetit, me Shtetet e Bashkuara të gatshme për ta shërbyer atë në restorante.
Dhe në Shqipëri, ka hyrë prej tre vitesh. Ndoshta pak njerëz e dinë se një kompani e ushqimit të shpejtë në Tiranë, shet hamburger me mish të tillë.
Drejtuesit e kompanive të mishit të rritur në laborator janë optimistë se produkti i tyre, i bërë në rezervuarë të mëdhenj çeliku, mund të konsumohet lirisht pa kufizime pasi tregtimi i tyre mori dritën jeshile nga rregullatori përkatës. /noa.al
Foto: Pulë laboratorike nga Memphis Meats Uma Valeti, me bazë në Emerville, Kaliforni, Shtetet e Bashkuara. TERRY CHEA PËRMES AP
.@inafried asks how UPSIDE Foods grows meat in a lab: So you start with a few million cells … from a healthy animal. And that’s the last time a living animal is involved?
CEO Uma Valeti: That’s correct. #AxiosOnHBO pic.twitter.com/bLcmsERnOM
— Axios (@axios) November 22, 2021