Transmetuar më 04-02-2023, 15:18

Qafë-Thanë- Radhë të gjata pritje prej më shumë se 6 orë është krijuar në pikën kufitare me Maqedoninë, si pasojë e një defekti në sistemin TIMS.

Burime për median konfirmojnë se në pikën e kalimit Qafë-Thanë qindra automjete, udhëtarët dhe mjete të transportit të mallrave mbetën të bllokuara pa mundur të kalojnë në anën tjetër të kufirit.

Mësohet se shkak për pritjen e gjatë prej orës 6 të mëngjesit dhe deri në mesditë dhe se autoritetet nuk mundeshin të përpunonin për asnjë prej udhëtarëve që donin të hynin në Maqedoninë e Veriut ndërsa e kundërta ndodhi me ata që dilnin.

Sakaq, e njëjta situatë është paraqitur dhe në dy pikat e tjera si ajo e Tushemishtit dhe Goricës.