Transmetuar më 02-02-2023, 22:22

Çështja McGonigal ka qenë tema e ditës, jo vetën në Parlament, por edhe në studiot televizive.

Analisti Andi Bushati ka reaguar pas përgjigjeve të dhëna nga Kryeministri për këtë çështje.

Rama: Nuk meritojnë më disponimin tim, më kanë tërhequr dhe mua në atë palonivel.

Cili skandal, për çfarë? Nuk jam marrë me asnjë hetim dhe nuk jam hetuar dhe nuk kam pasur asnjë kontakt. Nuk jam kontaktuar as direkt dhe asnjë indirekt.

Mund të më thoni si jeni njohur me McGonigal?

Rama: Jam njohur me të në zyrën time, ai ka kërkuar që të më takojë. Ka ardhur në zyrën time dhe kemi biseduar. Më ka takuar si piktor, si kryeministër pra. Kemi folur së bashku dhe kemi pasur një bisedë interesante mbi rajonin dhe interesat ruse.

Pastaj takimet e tjera, ka ardhur një më pas në SHBA, më ka ftuar në zyrat e FBI. Më ka prezantuar dhe me të tjerë atje. Ka komunikuar direkt ai me ju.

Pika 40 e aktpadisë…

Rama: Shqipja është e dashura ime më hyjnore. Thatë që aty filloi hetimi. Unë skandalin e parave ruse e kam marrë si të gjithë nga BIRN. Po ta kisha pasur do ia kisha dhënë zyrtarit të lartë të FBI-së. Ata aty nuk kanë me mua asnjë punë.

Bushati: Erla të dalin ne po qe se të pengojmë në bisedë?

Rama: Prokurorëve popullorë unë nuk i përgjigjem kështu që harxhoni thjeshtë minuta.

Bushati: Me këmishën që ke hapur nuk na tremb dot po avazh.

*ikën Bushati

Erla Mëhilli: Bushati mos lëviz, aty rri!