Transmetuar më 02-02-2023, 14:42

"Unë jam futbollisti më i njohur në historinë e Ukrainës. Por tani jam një qytetar më shumë, që përpiqet të ndihmojë vendin e tij", – thotë Andriy Shevchenko në prezantimin e trailerit të "Letra nga Ukraina", publikuar në DAZN dhe që tregon ashpërsinë e konfliktit të Ukrainës nga këndvështrimi i legjendës së fushës së blertë.

Deri jo shumë kohë më parë (2021), Shevchenko ka qenë trajneri kombëtar i vendit të tij të origjinës. Një kohë në të cilën, megjithëse lufta nuk kishte shpërthyer zyrtarisht, sulmet ishin një shqetësim i gjallë për popullsinë ukrainase.

Trajneri tani, i papunë që kur Genoa e shkarkoi në janar 2022, u përfshi që në fillim me kohët e vështira që kanë përjetuar bashkatdhetarët e tij nga marsi i kaluar.

Traileri fillon me ish-in e Milanit dhe të Chelsea duke rrëfyer momentin në të cilin mori lajmin e parë për shpërthimin e luftës:

"Mamaja ime zakonisht nuk më telefonon herët në mëngjes. Atë ditë më mori pa u zgjuar ende, shumë herët, dhe më tha se lufta kishte nisur", – kujton ai.

Në atë që zbulon pjesa tjetër e pamjeve, Shevchenko shkon në zonat e tronditura nga bombardimet dhe forcat ushtarake ruse për t’iu afruar historive më intime të luftës.