Transmetuar më 01-02-2023, 10:41

Mbi 200 njerëz u evakuuan nga një kamp ku strehoheshin qindra punëtorë migrantë në Spanjë pas shpërthimit të një zjarri.

Zjarri në kampin El Walili, i vendosur në rajonin juglindor spanjoll të Almerias, ndodhi në të njëjtën ditë kur kampi supozohej të shkatërrohej pas një urdhri nga këshilli i qytetit të Nijar.

Një urdhër gjykate për prishjen e kampit thoshte se strukturat atje ishin të rrënuara dhe të ndërtuara pa leje. Shumica e banorëve të kampit ishin burra nga Afrika Sub-Sahariane dhe Maroku, që punonin në fermat e shumta në zonë.

Së bashku me turizmin, bujqësia është burimi kryesor i të ardhurave për rajonin. Kampi përbëhej nga qindra kasolle të ndërtuara rreth 15 vite më parë dhe strehonin deri në 500 punëtorë migrantë.

Shumë strehimore u ndërtuan nga e njëjta plastikë e përdorur në serat e fermave lokale dhe u mungonin ndonjë shërbim si energjia elektrike ose uji i rrjedhshëm.

Banorët e evakuuar u dërguan me autobus në një magazinë aty pranë ku i pritën punonjësit e bamirësisë.