Transmetuar më 29-01-2023, 09:37

Përpara se të vazhdoni të lexoni artikullin dhe të zbuloni se si të kapërceni fundin e një dashurie, duhet të jeni vërtet të sigurt për atë që dëshironi. Nëse rastësisht keni idenë se dëshironi të rifitoni ish-in tuaj, gjëja e parë që duhet të bëni është të zbuloni shanset tuaja për të rifituar.

Ju ndoshta mendoni se koha do t’ju shërojë dhe ndodh, por edhe ju duhet t’i jepni dorën kohës… Apo dëshironi ta lini të bëjë gjithçka vetë duke ju bërë të prisni kushedi sa?

Koha nuk mund të bëjë gjithçka për ju dhe, duke qenë se secili prej nesh ka burimet brenda vetes për të kapërcyer fundin e një lidhjeje dashurie, për të jetuar i lumtur dhe më në fund për të gjetur personin e duhur, nuk e kuptoj pse nuk duhet t’i shfrytëzoni ato !

Hapi 1: Prano

Ndoshta, këtë gjë mund t’jua kenë thënë tashmë disa miq: duhet të pranoni atë që ndodhi dhe ta lini pas marrëdhënien tuaj të përfunduar. Nuk është në të tashmen tuaj, pasi nuk jeni më me atë person dhe, prandaj, tani duhet të mendoni për jetën tuaj aktuale dhe të ardhmen tuaj të afërt. Për ta bërë këtë, duhet të pranoni se shkoi ashtu siç ndodhi dhe të pranoni se është vetëm e kaluara. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të ecni përpara dhe të ndryshoni gatishmërinë tuaj aktuale. Ky është në thelb hapi i parë. Mund të duhet pak kohë për t’ju bindur, por në fakt është më e lehtë se sa duket.

Mënyra më e mirë për ta bërë më shpejt është të shkëputni lidhjet me ish-in. Edhe nëse keni vendosur të qëndroni miq, ai do të kuptojë se keni nevojë për një pushim dhe se kjo është një kërkesë më shumë se e drejtë. Mos u sillni si një person “i përkushtuar sentimentalisht”, vendosni fjalën kyçe “liri” në çdo ditë dhe në çdo zgjedhje tuajën.

Hapi 2: Vendosni

Pasi keni pranuar atë që ka ndodhur dhe keni “arkivuar” lidhjen në të kaluarën tuaj, është koha për të marrë një vendim: doni të vazhdoni të jeni në depresion përgjithmonë apo dëshironi të rimerrni jetën tuaj, të buzëqeshni dhe të jeni të lumtur?

Më duket e vështirë që mund të zgjedhësh opsionin e parë, por megjithatë duhet të dish që nëse dëshiron të kapërcesh fundin e një lidhjeje dashurie, duhet të vendosësh absolutisht të jesh i lumtur. Është zgjedhja juaj. Askush nuk mund të vendosë për ju nëse mund të jeni apo jo të lumtur nëse nuk i jepni atyre fuqinë për ta bërë këtë.

Tani është koha për të marrë frenat e situatës në dorë dhe mund ta bëni pikërisht duke marrë këtë vendim të thjeshtë dhe duke ia komunikuar vetes. Përsëriteni sot disa herë. Përsëriteni çdo ditë derisa të keni arritur vërtet të vini në praktikë atë që keni vendosur çdo ditë, domethënë… të jeni të lumtur!

Faza 3: Për të kapërcyer një ndarje, duhet të ndërmerrni veprime

Pasi të keni marrë vendimin (dhe mund t’ju duhet të vazhdoni t’i thoni vetes këtë për ca kohë), është koha për të vepruar. Si veproni kur synimi është të kapërceni fundin e një lidhjeje dashurie? Me një fjalë: jetoni! Për të kapërcyer fundin e një dashurie, duhet të veprosh duke menduar njëherësh:

Çfarë do të thotë të jetosh i lumtur?

Si e imagjinoni veten të lumtur pavarësisht se nuk keni një ish apo një person tjetër pranë jush?

Për të jetuar në maksimum, duhet të mësojmë të jemi të lumtur edhe vetëm… Vetëm kështu jeta me një partner të veçantë mund të jetë vërtet e mrekullueshme!

Pra, mendoni për atë që ju pëlqen të bëni, udhëtimet që keni ëndërruar gjithmonë, aktivitetet që ju bëjnë të ndiheni mirë. A e doni sportin? Dëshironi të shkoni në palestër? Dëshironi të merrni një kurs apo të merrni pjesë në një seminar? Dëshironi të mësoni punën që keni ëndërruar gjithmonë të bëni? Dëshironi të pikturoni më shpesh sepse ju pëlqen ta bëni atë? Çfarëdo që të jetë… çfarë prisni për ta bërë sa më shumë që të jetë e mundur? Ky është çelësi: të bësh atë që duam na bën të ndihemi mirë, na bën të ndihemi të kënaqur, të qetë, të lumtur, më të sigurt dhe më të sigurt… Si rezultat, e gjithë kjo çon në të qenit dhe të ndihemi më tërheqës!

E gjithë kjo mund të bëjë mrekulli si për burrat ashtu edhe për gratë. Në fazën e veprimit, do të jetë gjithashtu e rëndësishme të dilni më shumë, të rrethoheni me miq dhe njerëz pozitivë dhe, natyrisht, me të gjithë njerëzit që duam më shumë. Në thelb, krijoni një mënyrë jetese që mund t’ju bëjë të lumtur ditë pas dite.

Faza 4: nga ajo që vjen çfarë…

Në këtë fazë, nuk do t’ju duhet të bëni praktikisht asgjë, përveçse të vazhdoni të bëni atë që ju rekomanduam në numrin tre dhe të shijoni të gjitha të mirat që mund të sjellë.

Në fakt, nëse e mendoni mirë, secili nga sugjerimet mund t’ju sjellë pasoja të mira, të cilat jo vetëm do t’ju ndihmojnë të kapërceni fundin e një lidhjeje dashurie, por që mund t’ju bëjnë të jetoni më mirë ditë pas dite, i kënaqur plotësisht me jetën tuaj të përditshme, për t’u ndjerë i dashur dhe i vlerësuar nga njerëzit që ju rrethojnë dhe për t’ju hapur shumë dyer plot mundësi… Jeta reale është e gjitha kjo dhe mund t’ju japë kaq shumë emocione./Psikologjia