Transmetuar më 27-01-2023, 16:53

Ambasadorja amerikane, Yuri Kim ka reaguar pas vizitës së sotme në Gjykatën Kushtetuese.

Nëpërmjet një postimi në twitter, kryediplomatja amerikane thekson se plotësimi i Kushtetueses është një arritje e madhe për reformën në drejtësi, të cilën Shtetet e Bashkuara e mbështesin fuqishëm.

Që nga dhjetori 2022, Gjykata Kushtetuese është kompletuar me 9 gjyqtarë.

Arritje madhore për reformën në drejtësi, e cila mbështetet fuqishëm nga SHBA.

Një nder të takoj të gjithë gjyqtarët sot për të uruar sukses në zgjedhjen e një shefi të ri dhe në dhënien e drejtësisë me pavarësi dhe integritet, në përputhje me ligjin.”, shkruan Kim.