Transmetuar më 26-01-2023, 13:00

A e dini se në 24 orët, mesatarisht ndërrojnë jetë rreth 100 mijë njerëz dhe 200 mijë të tjerë lindin në mbarë botën?

Worldometer mbledh të dhënat nga database të të gjitha shteteve të botës dhe publikon në kohë reale shifrat e përditësuara që noa.al jua sjell në vazhdim.

Popullsia aktuale botërore është mbi 8 milionë banorë.

Ja shifrat e 24 orëve të fundit:

POPULLSIA BOTËRORE

8,013,224,971 Popullsia aktuale e botës 9,373,974 Lindjet këtë vit 196,566 Lindjet sot 4,694,047 Vdekjet këtë vit 98,431 Vdekjet sot 4,679,927 Rritja neto e popullsisë këtë vit 98,135 Rritja neto e popullsisë sot SHËNDETI

19,253 Vdekjet nga sëmundjet ngjitëse sot

35,048 Vdekjet nga gripi sezonal kete vit

11,273 Vdekjet e fëmijëve nën 5 vjeç sot

65,938 Abortet sot

458 Vdekjet e nënave gjatë lindjes sot

44 , 278 , 234 Personat e infektuar me HIV/AIDS

2,493 Vdekjet e shkaktuara nga HIV/AIDS sot

12,181 Vdekjet e shkaktuara nga kanceri sot

585 Vdekjet e shkaktuara nga malaria sot

8,209,936,237 Cigare u tymosën sot

7,414 Vdekjet e shkaktuara nga duhani sot

3,709 Vdekjet e shkaktuara nga alkooli sot

1,590 Vetëvrasjet sot

2,002 Vdekje nga aksidentet rrugore sot

QEVERISJA DHE EKONOMIA

$8,768,074,901 Shpenzimet e kujdesit shëndetësor publik sot $5,884,592,175 Shpenzimet publike për arsimin sot $2,538,401,639 Shpenzimet publike ushtarake sot

124,246 Makinat e prodhuara sot

229,434 Biçikleta të prodhuara sot

351,165 Kompjuterët e prodhuar sot

USHQIMI

866,992,191 Njerëz të paushqyer në botë

1,739,123,031 Njerëzit mbipeshë në botë

827,345,250 Njerëzit obezë në botë

16,624 Njerëz që vdiqën nga uria sot

UJI

6,755,339 Uji i përdorur sot (milionë litra)

1,252 Vdekjet e shkaktuara nga sëmundjet e lidhura me ujin sot

775,760,638 Njerëzit pa qasje në një burim të sigurt të ujit të pijshëm

SHOQËRIA & MEDIA

4,090 Titujt e rinj të librave të botuar sot

250,793,024 Gazetat që qarkulluan sot

362,915 Televizorë u shitën sot në mbarë botën

3,907,613 Telefona celularë u shitën sot

$169,745,340 Paratë e shpenzuara për videolojëra sot

5,592,748,090 Përdoruesit e internetit në botë sot

156,638,021,250 Email-et e dërguara sot

5,014,399 Postime në blog të shkruara sot

484,360,776 Tweet-et e dërguara sot

5,128,711,857 Kërkimet në Google sot