Transmetuar më 25-01-2023, 09:04

Lajmet e reja për çështjen e Dani Alves tregojnë se “viktima” (e përdhunuara prej tij) është regjistruar menjëherë pas sulmit dhe se provat e mbledhura nga policia shkencore mbështesin denoncuesen e përgënjeshtrojnë futbollistin.

Një patrullë e “Mossos d’Esquadra” u kujdes për vajzën që denoncoi Dani Alves menjëherë pas sulmit seksual që ajo pësoi më 30 dhjetor në klubin e natës “Sutton”, në Barcelonë.

Sipas “El Periódico”, një nga agjentët aktivizoi në mënyrë të pavullnetshme kamerën e trupit që mbante në gjoks, duke regjistruar gabimisht deklaratat e para të vajzës së re në të cilat siguron se Dani Alves e kishte përdhunuar.

Në imazhet mund të shihni vajzën shumë nervoze dhe duke qarë në mënyrë të pangushëllueshme. E reja u dërgua në spital për t’u ekzaminuar nga mjeku ligjor. Në këtë ekzaminim, u zbuluan lezione të pajtueshme me një përleshje dhe gjurmë të lëngut seminal.

Policia shkencore gjeti gjurmë gishtash, që gjithashtu mbështesin denoncuesen dhe mohojnë versionin e futbollistit. “El Correo” publikon se Dani Alves arriti një marrëveshje me avokaten e tij (Miraida Puente Wilson, e cila është zëvendësuar nga Cristóbal Martell) për të fluturuar vullnetarisht në Barcelonë.

Burime nga hetimi i Njësisë Qendrore për Krimet Seksuale (UCAS) saktësuan se deri atëherë serioziteti i akuzave ndaj futbollistit dhe gjoja forca e provave ndaj tij ishin “heshtur” për ta kthyer atë. Nga ana e tjetër, “La Vanguardia” shkruan se Dani Alves mori pjesë në takimin me “Mossos” duke e ditur se do të arrestohej.

Mayka Navarro raporton se "policia katalanase e paralajmëroi avokatin e futbollistit kur ai ishte ende në Meksikë se kishte një ankesë për disa ngjarje shumë të rënda. Lojtari e dinte se do të arrestohej ndërsa ishte në Meksikë dhe premtoi se do të dorëzohej pasi të merrte pjesë në funeralin e vjehrrës së tij në Tenerife”.