Transmetuar më 21-01-2023, 15:34

Bill Gates (67 vjeç) është pa dyshim një nga zërat më të dëgjuar dhe më të respektuar në botë. Përveç kësaj, kohët e fundit filantropisti amerikan njihet për parashikimet dhe sukseset e tij në botën përreth nesh. Pra, sa herë që ai bën një deklaratë, shumë i kushtojnë vëmendje.

Me këtë rast, gjatë sesionit të tij ‘Ask Me Anything’ në Reddit, amerikani u pyet për rritjen e veganizmit (një mënyrë jetese që përjashton të gjitha produktet e kafshëve dhe përpiqet të kufizojë shfrytëzimin e kafshëve sa më shumë që të jetë e mundur) në përpjekje për të reduktuar ndikimin e klimës dhe nëse popullata mund të edukohet për të zgjedhur këtë mënyrë të ushqyeri.

Në këtë kuptim, Bill Gates ka rrëfyer se nuk beson se popullsia bëhet vegane për të përmirësuar klimën: "Do të ishte mirë, por nuk mendoj se shumica e bëjnë".

Mirëpo, miliarderi ka treguar optimizmin e tij për mishrat me origjinë bimore: "Ka kompani që prodhojnë mish ‘viçi’ në mënyra të reja, ka gjithashtu njerëz që punojnë me lopë për të reduktuar emetimet e metanit.

Çelësi i klimës është të bëjmë produkte të pastra, po aq të lira sa produktet ndotëse në të gjitha fushat e emetimit: aeroplanë, beton, mish, etj. Kjo është mënyra e vetme që mund t’i kërkojmë çdo vendi në botë të ndryshojë. Nëse kushton shumë më tepër, nuk do të arrihet”.