Transmetuar më 19-01-2023, 13:23

TIRANE- Ministrja e Arsimit, Evis Kushi ka njoftuar pezullimin e procesit mësimor në 56 shkolla në të gjithë vendin. Shumë prej shkollave ku mësimi do të ndërpritet janë pjesë e qyteteve dhe fshatrave ku reshjet e shiut janë tejet të dendura dhe kanë shkaktuar probleme me energjinë elektrike dhe lëvizjen e qytetarëve dhe vendeve. Ministrja njofton se mësimi për orët e humbura do të zëvendësohet në vijim sipas një kalendari të përcaktuar nga Drejtoritë Arsimore.

NJOFTIMI I PLOTE:

Për shkak të situatës së rënduar të reshjeve në disa zona të vendit, pas komunikimeve intensive të këtyre ditëve me zyrat vendore arsimore dhe bashkitë, ju informojmë se mësimi është ndërprerë në shkollat e mëposhtme:

1. Shkolla 9-vjeçare "Perlat", Hamallaj, 2. Shkolla 9-vjeçare "Met Hasa", Durrës, 3. Shkolla 9-vjeçare "Fshati Rinia", Durrës, 4. Shkolla e Mesme e Bashkuar "Mehmet Shpendi", Shalë, 5. Shkolla 9-vjeçare "Giman", Shalë, 6. Shkolla 9-vjeçare "Theth" Shalë, 7. Shkolla 9-vjecare “Don Prek Ndrevashaj”, Shosh, 8. Shkolla 9-vjeçare “Palaj”, Shosh, 9. Shkolla Fillore “Nicaj”, Shosh, 10. Shkolla 9-vjeçare “Kir”, Pult, 11. Shkolla Fillore “Kasnec”, Pult, 12. Shkolla Fillore “Pog”, Pult, 13. Shkolla 9-vjeçare “Bruçaj”, Pult, 14. Shkolla 9-vjeçare “Plan”, Pult, 15. Shkolla Fillore “Maja Thanës”, Pult, 16. Shkolla 9-vjeçare “Xhan”, Pult, 17. Shkolla Fillore “Azem Hajdari”, Fierzë, 18. Shkolla 9-vjeçare në Lugun e Zi, Tropojë e Vjetër, 19. Shkolla Mesme e Bashkuar “Oso Dauti”, Llugaj, 20. Shkolla 9-vjeçare " Kolec Mekshaj", Tale, 21. Shkolla 9-vjeçare “Grykë Lumi”, Shënkoll, 22. Shkolla e Mesme e Bashkuar "Llesh Nik Daka", Shënkoll, 23. Shkolla 9-vjeçare Marash Gjoni", Rrilë, 24. Shkolla e Mesme e Bashkuar “Zejmen”, Zejmen, 25. Shkolla 9-vjeçare “Spiten”, Zejmen, 26. Shkolla 9-vjeçare “Tresh”, Zejmen, 27. Shkolla 9-vjeçare “Pllanë”, Zejmen, 28. Shkolla 9-vjeçare (jopublike) "Effata", Pllanë, 29. Shkolla e Mesme e Bashkuar “Frank Bardhi”, Kallmet, 30. Shkolla 9-vjeçare “Rrabosht”, Kallmet, 31. Shkolla 9-vjeçare jopublike “Shën Eufemia”, Kallmet, 32. Shkolla e Mesme e Bashkuar “Ndoc Gjetja”, Ishull Lezhë, 33. Shkolla 9-vjeçare “At Zef Pllumi”Shëngjin, 34. Shkolla 9-vjeçare “Fran Ivanaj”, Ishull Shëngjin, 35. Shkolla e Mesme e Bashkuar “Kalivaç”, Ungrej, 36. Shkolla e Mesme e Bashkuar “Ungrej”, Ungrej, 37. Shkolla 9-vjeçare “Gjergj Kastrioti", Lezhë, 38. Shkolla 9-vjeçare “Beselidhja", Lezhë, 39. Shkolla 9-vjeçare “Gjergj Fishta", Lezhë, 40. Shkolla 9-vjeçare “Kosova", Lezhë, 41. Shkolla 9-vjeçare “Nënë Tereza", Lezhë, 42. Shkolla e mesme profesionale ‘Kolin Gjoka”, Lezhë, 43. Gjimnazi “Hydajet Lezha”, Lezhë, 44. Shkolla e Mesme Jopublike “Rrogacionistet”, Lezhë, 45. Shkolla jopublike “Academi Center”, Lezhë, 46. Shkolla jopublike 9-vjecare “At Shtjefen Gjecovi”, Lezhë, 47. Shkolla e Mesme e Bashkuar "Karl Gega", Balldren, 48. Shkolla 9-vjeçare “Torovicë”, Balldren, 49. Shkolla 9-vjeçare Kakarriq”, Balldren, 50. Shkolla e Mesme e Bashkuar “Pjetër Zarishti”, Blinisht, 51. Shkolla 9-vjeçare “Troshan”, Blinisht, 52. Shkolla e Mesme e Bashkuar “Ndre Mjeda”, Dajç, 53. Shkolla e Mesme e Bashkuar “Gjovalin Gjadri”, Gjadër, 54. Shkolla 9-vjeçare “Mark Rrozhani”, Mabë, 55. Shkolla 9-vjeçare “Manati”, Kolsh, 56. Shkolla 9-vjeçare “Barbullojë e Re”, Kolsh. Këtë vendim e kemi marrë për sigurinë e nxënësve, deri në përmirësimin e situatës. Ndërkohë, të gjitha strukturat tona janë vazhdimisht në terren dhe bashkitë janë angazhuar për të marrë masat dhe vlerësuar situatën hap pas hapi. Mësimi për orët e humbura do të zëvendësohet në vijim sipas një kalendari të përcaktuar nga DPAP. Falënderojmë të gjithë prindërit, nxënësit dhe mësuesit për mirëkuptimin dhe angazhohemi maksimalisht për të bërë ç’është e mundur për rikthimin sa më shpejt në normalitet./