Transmetuar më 18-01-2023, 12:11

Fjalët e Dino Baggio për Gianluca Viallin dhe dopingun gjatë kohës së tyre te Juventusi bënë bujë dhe po shkaktojnë diskutime në Itali. Alberto Di Chiara, ish-futbollist i Romës dhe Fiorentinës mes të tjerëve, i bëri jehonë këtij debati:

"Gianluca luftoi në një mënyrë shembullore kundër kancerit. Përpara se të bëhen deklarata për këtë në përgjithësi, do të ishte më e dobishme të mos instrumentalizojmë një fatkeqësi. Mos harroni, nëse ka abuzim me drogën, kjo është gjithmonë për t’u dënuar.

Mua kjo ndërhyrje e Dino Baggio më duket e pavend, kështu që dinjiteti i Viallit është dëmtuar. Hidhen hije mbi një vdekje shumë të dhimbshme. Gianluca ka komunikuar shumë gjëra pozitive gjatë rrugës së sëmundjes dhe nga kjo rrugë duhet të marrim gjërat pozitive.

Dino Baggio edhe sikur të mendonte për to, do të kishte bërë më mirë t’i mbante për vete këto opinione. Kjo i jep bukë asaj pjese të shtypit dhe opinionit publik që akuzon Juventusin për ato vite.

Ne kemi nevojë për themele të forta, ose rrezikojmë të drejtojmë menjëherë gishtin nga fajtorët. Duhet të jemi shumë të kujdesshëm. Nuk më ka shkuar kurrë në mendje të mendoj gjëra të tilla".

Sabatini për akuzat e Dino Baggio: Le ta lëmë të qetë Viallin, por ka fakte shqetësuese