Transmetuar më 11-01-2023, 17:36

Më shumë se 1200 persona janë arrestuar zyrtarisht dhe po akuzohen në lidhje me trazirat në Kongresin e Brazilit.

Autoritetet kanë pesë ditë për të akuzuar të dyshuarit që janë arrestuar zyrtarisht.

Në total, më shumë se 1500 njerëz u arrestuan pas trazirave.

Shqetësimet rreth protestave të mundshme të mëtejshme kanë nxitur një dislokim të madh të forcave të sigurisë në kryeqytetin e Brazilit.

Burimet e Policisë Federale të Brazilit thonë se ata që janë akuzuar zyrtarisht po mbahen në akademinë e forcës në Brasilia, ku shumica e të arrestuarve u morën pas trazirave dhe disa janë zhvendosur në objekte të tjera.

Autoritetet kanë paralajmëruar se disa nga të arrestuarit që janë liruar mund të arrestohen përfundimisht në mes të hetimeve në vazhdim.

Dhe ata kanë shprehur shqetësimin se mund të organizohen më shumë mitingje nga mbështetësit e linjës së ashpër të ish-presidentit brazilian Jair Bolsonaro.

Sipas një memorandumi nga prokurorët federalë të parë nga BBC, grupet pro Bolsonaro kanë bërë thirrje që të zhvillohen demonstrata “mega” nëpër kryeqytetet e shteteve braziliane.