Transmetuar më 09-01-2023, 09:53

ITALI- Një shqiptar ka kryer një ankesë tek karabinierët e Aglianës pasi pretendon se ka qenë viktimë e veprave me motive racore. Për gazetën Reportpistoia, Antonio MN, i cili prej vitesh jeton në Agliana me familjen e tij ka treguar problemet që ka hasur.

“Gruaja ime kishte nënshtetësi italiane dhe vajza ime ka lindur në Itali. Kam bërë një ankesë për të mbrojtur familjen time,” shpjegon ai.

Në denoncimin e paraqitur në stacionin e karabinierëve, qytetari denoncoi një ngjarje të ndodhur mëngjesin e 26 nëntorit në një lokal në Agliana.

“Një zonjë më akuzoi se isha hajdut, se lëkura ime nuk ishte e njëjtë me lëkurën e saj. Ai ofendoi edhe gruan time. Isha i shtangur dhe i hutuar”.

Vepra të cilat, shpjegon ai, kanë ndodhur disa herë në harkun kohor të disa ditëve. Antonio vazhdon: "Unë informova Palazzo Chigi, zyrën kundër diskriminimit racor, për incidentin."