Transmetuar më 07-01-2023, 21:33

IRAN – Krim makabër në Iran! Varet kampioni i karatesë Mohamed Mehdi Karami. 22 vjeçari e ushtron këtë sport, që në moshën 11-vjeçare në kategori dhe disiplina të ndryshme moshash në Iran dhe, sipas prindërve të tij, i katërti në renditjen e vendit, duke qenë prezent i rregullt në kombëtaren persiane në garat e mëdha ndërkombëtare.

Ai u var në mëngjes këtë të shtunë në Teheran, në përmbushje të dënimit me vdekje, me të cilën u dënua më 5 dhjetor 2022 për gjoja “krime kundër sigurisë kombëtare”,- konfirmoi agjencia e lajmeve Fars.

Numri i përgjithshëm i qytetarëve të ekzekutuar pas protestave dhe dënimeve me vdekje rritet në 41, sipas agjencisë zyrtare iraniane Mizan News, me Amnesty International (AI) që përsëriti këtë ditë, në rrjetet sociale, se numri do të jetë në masë të madhe pa defekt. , pas më shumë se katër muaj protestash.