Transmetuar më 05-01-2023, 18:15

Në vitin 2022 numri i vrasjeve në Shqipëri ka qenë më i ulëti në tri dekadat e fundit, sipas kryeministrit Edi Rama.

Në një psotim në Facebook, Rama ka ndarë foton e një grafiku që tregon shifrat.

“Fakt kuptimplotë që na jep një shembull flagrant të hendekut mes jehonës shurdhuese mediatike dhe realitetit të rënies së vijueshme të krimit. 2022 numri më i ulët i vrasjeve në tre dekadat e fundit KUJTESË: Kur ne e nisëm përpjekjen kundër krimit vrasjet ishin 112 në harkun e një viti dhe si rregull mesatarja ishte 100 në vit Normale, dihet që më e keqja harrohet shpejt, e mira s’ka fund kurrë dhe nga ana tjetër, padiskutim, ka ende shumë për të bërë”, shkruan Rama.