Transmetuar më 05-01-2023, 08:54

Një 26-vjeçar shqiptar nga Derbyshire, i kapur si pjesë e një goditjeje nga policia në fermat e kanabisit, ka pranuar se ka kultivuar drogën e klasës B në pronën ku jeton. Ildi Sulaj u deklarua fajtor për prodhimin e kanabisit kur u shfaq për një lidhje nga HMP Nottingham në Derby Crown Court.

Ai u kap gjatë një bastisjeje më 6 dhjetor në një adresë në Eastside Close, Chesterfield. Duke folur me ndihmën e një përkthyesi shqiptar, ai pranoi se kishte rritur 70 bimë në pronë. Duke e lënë atë në paraburgim deri në datën e dënimit të tij.

Në kuadër të bastisjeve që vunë në kurth Sulaj, një adoleshent u arrestua dhe u akuzua për vepra droge pasi një fermë e pestë kanabisi u zbulua në Chesterfield brenda një muaji. Ajo i dha fund një fushate të policisë për të shtypur prodhimin e drogës.

Të enjten, më 29 dhjetor, anëtarët e ekipit të policisë së Derbyshire, Newbold Safer Neighborhood bastisën një pronë në Catherine Street. Në pronësi oficerët zbuluan fermën e kanabisit dhe arrestuan një 19-vjeçar.

Gentian Sefa u arrestua nën dyshimin për vepra narkotike, nxjerrje të paligjshme të energjisë elektrike dhe kultivim kanabisi. Më pas ai është akuzuar si pjesë e hetimeve dhe është lënë në burg për t’u paraqitur në gjykatë.

Bastisja e fundit pasoi katër kontrolle të tjera të pronave në Chesterfield gjatë dhjetorit, ku u gjetën mbi 175 bimë kanabisi gjatë kontrolleve.

Rreshteri Matt Adams, i cili drejton ekipin e policisë së Lagjeve të Sigurta të Newbold, tha: “Ndikimi negativ që mund të ketë droga dhe krimi i lidhur me drogën në komunitete nuk duhet të nënvlerësohet dhe është diçka që ne e marrim shumë seriozisht.

“Ne gjithmonë do të hetojmë dhe do të veprojmë sipas informacionit që marrim, aty ku është e përshtatshme, ndërsa punojmë për të synuar krimin, sjelljen antisociale dhe aktivitetin e paligjshëm të drogës dhe do të doja të falënderoja banorët dhe anëtarët e komunitetit për mbështetjen e tyre të vazhdueshme.”