Transmetuar më 04-01-2023, 22:47

Shqiptarët e duan gjumin, aq shumë sa që renditen të parët në botë për nga kohëzgjatja e gjumit sipas një studimi të revistës “Nature”. Sipas studimit më të madh të kryer ndonjëherë për kohëzgjatjen e gjumit, rezulton se mesatarja botërore e gjumit është pak më shumë se 7 orë, mesatarja në nivel vendi ndryshon me pothuajse një orë.

Nga 63 kombësitë e hulumtuara, shqiptarët flenë më gjatë nga të gjithë, mesatarisht 7 orë e 32 minuta në natë. Ndërsa japonezët flenë vetëm 6 orë e 38 minuta.

Sipas studiuesve, kjo vjen për shkak të normave kulturore dhe gjerësisë gjeografike.