Transmetuar më 04-01-2023, 10:43

Shakira mori Piqué dhe, në mënyrë metaforike, e hodhi në erë bashkë me fuçitë e fundvitit. Ndarja i shkaktoi mërzi dhe lot, por tani nuk është më dhimbje. Është lamtumirë e përgjithmonë, sepse herët a vonë era do ta largojë ajrin e ngarkuar. Dhe qielli do të pastrohet.

Zbulimi i tradhtisë së bashkëshortit të saj ish-futbollist është një plagë e thellë. Ajo nuk e besoi, nuk mendoi se ishte e mundur, pastaj një sërë të dhënash dhe po aq shumë konfirmime e detyruan të përballej me realitetin. Burri pranë saj ishte një person tjetër ose, ndoshta, ai kurrë nuk kishte qenë ai që ajo kishte në mendjen e saj. Ajo kishte bërë një përpjekje për ta ndryshuar atë, për ta pranuar ashtu siç ishte. Ai që i kishte fituar zemrën, e mori dhe e hodhi në kosh bashkë me ndjenjat, besimin, një jetë të tërë për një grua më të re.

Ajo nuk do t’ia falë kurrë. Ndoshta do të jetë në gjendje ta bëjë këtë me veten, gjë e cila është gjithmonë më e vështira. Tri zemrat që Antonella Roccuzzo, gruaja e Lionel Messit (ish-shoku i skuadrës së Pique te blaugrana-t), vendosi në fund të mesazhit të shpërndarë në rrjetet sociale nga ylli kolumbian i pop-it, na lejojnë të kuptojmë afërsinë emocionale që lidh dy femrat.

“Edhe nëse plagët tona vazhdojnë të hapen në këtë vit të ri, koha ka duart e një kirurgu, – thuhet në mesazhin e shpërndarë në rrjetet sociale nga Shakira. – Edhe nëse dikush na ka tradhtuar, ne duhet të vazhdojmë të besojmë”.

Mashtrimi dhe pabesia… Dy fjalë që Shakira dëshiron t’i fshijë nga jeta e saj për të nisur një të re, më në fund pa peshën në zemër të asaj marrëdhënieje toksike. Çështjet ligjore që lidhen me kujdestarinë e fëmijëve dhe aftësia e babait për t’i parë janë e vetmja gjë që i mban ata të bashkuar, përndryshe nuk kanë asgjë për të thënë përveç një materiali të mirë për këshilla të mëtejshme ligjore.

“Përballë përbuzjes, vazhdoni të vlerësoni veten, – vazhdon mesazhi i yllit të pop-it. – Sepse ka më shumë njerëz të mirë sesa të pahijshëm, më empatikë se njerëzit përtacë. Sa më pak njerëz që largohen, aq më shumë vlejnë ata që qëndrojnë pranë nesh”.

Fjalia e fundit, reflektimi i fundit i bërë vetes, i jep fund çdo gjëje. Shakira rifillon nga vetja, nga ajo që është, nga ajo që ndjen. Ajo e gjeti veten të brishtë, sepse askush nuk është i fortë me çdo kusht përballë dhimbjes shumë të fortë dhe u pajtua me veten. Ndjenjat evoluojnë, ajo nuk donte që zemërimi të merrte përparësinë dhe ta linte të ikte së bashku me të qarën.

“Lotët tanë nuk janë humbje, ata ujitin tokën ku do të lindë e ardhmja dhe na bëjnë më njerëzorë, në mënyrë që në mes të thyerjes së zemrës të vazhdojmë të duam”, – shton më tej këngëtarja kolumbiane.

Ajo bëri një listë të pastër, tani është gati të fillojë me të vërtetë nga e para. Pa grim, pa mashtrim. Fundja, këtë gjë ia ka borxh vetes.