Transmetuar më 03-01-2023, 23:22

Ngjarja qiellore është zakonisht ndër reshjet më të forta të meteorëve dhe pritet të arrijë kulmin brenda natës më 3 dhe 4 janar, sipas Shoqatës Amerikane të Meteorëve.

Shiun e meteorëve mund ta shikoni më mirë midis orëve të vona të natës të së martës dhe agimit të së mërkurës, por hëna e ndritshme, pothuajse e plotë do t’i bëjë më pak të dukshëm këtë vit.

Parashikimet variojnë nga ora 3:40 deri në 6:40 të mëngjesit.

Mes 50 dhe 100 meteorë janë zakonisht të dukshëm në orë, megjithëse kulmi mund të përfshijë deri në 120 meteorë të dukshëm në një orë.

Shënoni në kalendarin tuaj datat për të parë një shi meterorësh në 2023:

-Lirida: 22-23 prill -Eta Aquariids: 5-6 maj -Ujori i deltës jugore: 30-31 korrik -Bricjapi Alfa: 30-31 korrik -Perseidët: 12-13 gusht -Orionidet: 20-21 tetor -Tauridët e jugut: 4-5 nëntor -Tauridët e veriut: 11-12 nëntor -Leonids: 17-18 nëntor -Binjakët: 13-14 dhjetor -Ursidët: 21-22 dhjetor