Transmetuar më 30-12-2022, 10:38

GJERMANI- Fiku aparatin e oksigjenit të 79-vjeçares sepse shkaktonte zhurmë, e moshuara në Gjermani akuzohet për vrasje Një ngjarje e pazakontë është shënuar më Mannhetim, Gjermani në spitalin e përgjithshëm të kësaj zone, Një 72- vjeçare e identifikuar si Hatun C është lënë në paraburgiuim pasi akuzohet për vrasje. Mediat e huaja shkruajnë se Hatun kishte fikur aparatin e osigjenit të pacienttit që ndodhej në dhomë me të, me pretekstin se e shqetësonte zhurma që bëntë aparati.

Stafi i spitalit e vuri re shpejt dhe e paralajmëroi se nuk duhet ta bënte më, megjithatë, një orë më vonë, rreth orës 21:00, ajo thuhet se e fiku përsëri, duke shkaktuar vdekjen e pacientit që ndodhej në dhomë me atë. Vajza viktimës Sadet Haili, e cila ishte 48- vjeçe kritikoi klinikën se e la gruan tjetër në repart me nënën e saj pas përpjekjes së saj të parë për të fikur oksigjenin