Transmetuar më 28-12-2022, 00:03

Tiranë- Këshilli i Ministrave ka vendosur heqjen e vizave të Shqipërië me Kinën.

Vendimi është marrë në mbledhjen e djeshme të këshillit të ministrave.

Vizat do të hiqen për mbajtësit e pasaportave të zyrtarëve publikë dhe të pasaportave të zakonshme.

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të nenit 10, të ligjit nr.43/2016, “Për marrëveshjet ndërkombëtare në Republikën e Shqipërisë”, me propozimin e ministrit për Evropën dhe Punët e Jashtme, Këshilli iMinistravee vendosi niratimin, në parim, të marrëveshjes, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Republikës Popullore të Kinës, për heqjen reciproke të vizave për mbajtësit e pasaportave të zyrtarëve publikë dhe të pasaportave të zakonshme.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.