Transmetuar më 28-12-2022, 09:29

Dy të mitur të tjerë të akuzuar për përdhunimin e një nxënsi 15-vjeçar nga Ilioni u dërguan dje në burg ndërsa autoritetet po hetojnë mundësinë që pas videove horror qëndrojnë mosmarrëveshjet e tyre.

Paraditen e së martës Hetuesi për të Mitur vendosi se dy të arrestuarit , të cilët të shtunën kishin kërkuar dhe kishin marrë afat për të kërkuar falje, u caktuan masat e paraburgimit.

Deri më tani, pesë nga tetë anëtarët e bandës janë arrestuar në paraburgim, ndërsa i gjashti është liruar pasi është nën moshën 15-vjeçare.

Në orët në vijim pritet që për të miturin e paraqitur vullnetarisht në Polici të lëshohet një urdhër-arresti, ndërsa rezulton i zhdukur i fundit nga nxënësit që 15-vjeçari emëroi si përdhunues të tij.

Bëhet fjalë për një 17-vjeçar shqiptar, i cili dyshohet se ka pasur idenë që të rinjtë të regjistrojnë dhunimet e tyre me celularin dhe sipas informacioneve është arratisur jashtë Greqisë. Policët për të mitur po shqyrtojnë edhe rolin e katër vajzave. Në dëshminë e tij, 15-vjeçari është shprehur se tre vajzat 15-vjeçare dhe 14-vjeçarja nuk kanë pasur ndonjë rol të caktuar, por dyshohet se kanë qenë përballë abuzimit.

Për këtë arsye ata pritet të hetohen pasi nuk duket se kanë bërë asgjë për të parandaluar aksionin pështirë të bandës së tetë.

Në të njëjtën kohë, autoritetet pasi kanë analizuar dy videot që kanë në duar, po hetojnë skenarin e mosmarrëveshjeve të fansave mes studentëve.