Transmetuar më 27-12-2022, 16:19

WhatsApp ka vendosur të ndalojë së punuari për miliona përdorues të smartfonëve brenda pak ditësh.

Platforma e mesazheve sapo ka njoftuar se nuk do të jetë më e disponueshme në telefona të caktuar.

Ndërsa versionet e reja dhe të përditësuara të pajisjeve lëshohen çdo vit, drejtuesit e WhatsApp kanë thënë se telefonat e vjetër nuk do ta mbështesin më aplikacionin.

Për 49 telefona inteligjentë, WhatsApp nuk do të jetë i aksesueshëm nga 31 dhjetori.

Një zëdhënës i WhatsApp tha: “Për të vazhduar me përparimet më të fundit në teknologji, ne rregullisht ndalojmë mbështetjen e sistemeve të vjetra  për të mbështetur ato më të fundit.”

“Nëse ndalojmë së mbështeturi sistemin tuaj operativ, do të njoftoheni dhe do t’ju kujtohet disa herë për të përmirësuar pajisjen tuaj për të vazhduar përdorimin e WhatsApp.”

Lista e telefonave përfshin iPhone, Samsung, Huawei dhe disa marka të tjera.

IPHONE 5 iPhone 5C Archos 53 Platinum Grand S Flex ZTE Grand X Quad V987 ZTE HTC Desire 500 Huawei Ascend D Huawei Ascend D1 Huawei Ascend D2 Huawei Ascend G740 Huawei Ascend Mate Huawei Ascend P1 Quad XL Lenovo A820 LG Enact LG Lucid 2 LG Optimus 4X HD LG Optimus F3 LG Optimus F3Q LG Optimus F5 LG Optimus F6 LG Optimus F7 LG Optimus L2 II LG Optimus L3 II LG Optimus L3 II Dual LG Optimus L4 II LG Optimus L4 II Dyfishtë LG Optimus L5 LG Optimus L5 II LG Optimus L5 II Dual LG Optimus L7 LG Optimus L7 II LG Optimus L7 II Dual LG Optimus Nitro HD Memo ZTE V956 Samsung Galaxy Ace 2 Samsung Galaxy Core Samsung Galaxy S2 Samsung Galaxy S3 Mini Samsung Galaxy Trend II Samsung Galaxy Trend Lite Samsung Galaxy Xcover 2 Sony Xperia Arc S Sony Xperia miro Sony Xperia Neo L Wiko Cink Five Wiko Darknight ZT