Transmetuar më 24-12-2022, 19:24

ITALI- Aksident tragjik në punë për një shqiptar në Itali.

Ngjarja ndodhi në Verona.

Pasditen e së premtes, para orës 15, 66-vjeçari shqiptar, Kujtim Aliraj, humbi jetën në Malcesine, pasi u rrëzua nga një lartësi prej tre metrash në një kantier ndërtimi të një shtëpie private.

Burri ka rënë nga një skelë dhe ka gjetur vdekjen e menjëhershme. Në vendngjarje shkoi policia, të cilët ndërhynë me helikopterin, por për 66-vjeçarin tashmë nuk kishte më asgjë për të bërë.

Një aksident që përkeqëson më tej numrin tragjik të vdekjeve të bardha në Verona: në vitin 2022 pati 23 vdekje në punë, provinca e Veronës mbetet fanella e zezë në Veneto (93 vdekje).

“Shqetësuese dhe e dhimbshme të shohësh një tjetër vdekje në punë, për më tepër në një kantier ndërtimi që nuk duhej të kishte lindur as pa masat minimale të sigurisë, në këtë rast një parapet. Jemi të paktën 24 vdekje të konfirmuara në vendin e punës, një spirale e pafund. Ne nuk mund të bëjmë një hop në cilësi pa ndërgjegjësimin e plotë të të gjithë shoqërisë! CISL Verona u kërkon njerëzve të raportojnë, ne nuk mund të lejojmë që heshtja të bëhet bashkëfajësi. Ka të gjitha mjetet për të pasur anonimitet. Kushdo që sheh një kantier dhe një situatë të rrezikimit të shëndetit dhe sigurisë së njerëzve, ka për detyrë morale të thërrasë forcat e policisë për verifikimin në kohë të situatave”, shkruan Cisl Verona në një shënim.