Transmetuar më 24-12-2022, 16:30

Birra është një nga pijet që shumica e njerëzve kërkojnë më shumë, pasi është veçanërisht freskuese. Sigurisht që konsumimi i tij duhet bërë me masë. Ndryshe, konsumimi i tepërt i alkoolit, ndër të tjera, ndikon negativisht edhe në epshin e meshkujve.

Megjithatë, nëse birra konsumohet me mençuri dhe me moderim, ajo mund të jetë edhe e dobishme për jetën seksuale të meshkujve. Pasi që sipas ekspertëve, birra duket se ofron përfitime të ndryshme në sasi të moderuara.

Këtu janë tre përfitimet e birrës në këtë fushë:

Stimulimi i libidos

Birra e zezë përmban sasi të konsiderueshme hekuri, një komponent që lehtëson qarkullimin e gjakut në organet gjenitale dhe për këtë arsye kontribuon në një ereksion të mirë dhe të qëndrueshëm.

Qëndrueshmëri më e madhe

Sipas një studimi, birra e ftohtë përmirëson qëndrueshmërinë seksuale të një mashkulli. Studiuesit zbuluan gjithashtu se rreth një e treta e pjesëmarrësve meshkuj që konsumonin sasi të moderuar të birrës kishin një rrezik më të ulët të sëmundjeve kardiovaskulare në krahasim me ata që nuk pinin fare. Në fund të fundit, dihet se shëndeti i zemrës është i lidhur drejtpërdrejt me funksionin seksual të një mashkulli.

Më shumë energji

Pirja e alkoolit shoqërohet shpesh me përgjumje, të përziera ose tendencë për të vjella. Por birra përmban probiotikë dhe vitamina B, ndaj nuk e rëndon stomakun dhe nuk shkakton plogështi në rast se mashkulli dëshiron të marrë masa.