Transmetuar më 22-12-2022, 19:18

Itali- Dënim maksimal pë shqiptarin që vrau gruan me çekiç në sy të fëmijëve.

Gëzim Alla, muratori shqiptar 53-vjeçar që masakroi bashkëshorten e tij 38-vjeçare, Dorina Alla në prill të vitit 2021, u dënua me burgim të përjetshëm. Dënimi u dha nga Gjykata e Assizes e Vicenza-s, e kryesuar nga Antonella Toniolo, mëngjesin e sotëm të 22 dhjetorit.

Sipas mediave italiane, krimi i tmerrshëm ndodhi në apartamentin e çiftit në Pove del Grappa, ndërsa fëmijët e mitur të çiftit ishin fshehur nga frika nën shtrat në dhomën e tyre. Sipas rrëfimit të autorit të mbrojtur nga avokatja Chiara Bellini, vrasja është shkaktuar nga disa fraza ofenduese të gruas së tij, e cila pasi e ofendoi, e pështyu.

Gjykata gjithashtu e dënoi burrin me dëmshpërblim pasuror dhe jomaterial, me një shumë të përkohshme të menjëhershme prej 100,000 euro për çdo fëmijë, si dhe urdhëroi konfiskimin e përgjegjësisë prindërore. megjithatë, rrethanat rënduese të mizorisë, të cilat prokurorja Alessandra Block i kontestoi ndaj të akuzuarit, u përjashtuan.

Pas ngjarjes së rëndë, 51-vjeçari shqiptar ka telefonuar policinë dhe ka pranuar krimin, pasi është vetëdorëzuar. Çifti shqiptar kishte dy fëmijë të moshës 13 dhe 9 vjeç, të cilët kanë parë ngjarjen makabre dhe janë tmerruar. Prej vitti 2017 familja shqiptare ishite transferuar në komunën Pove Del Grappa, ndërsa autori i vrasjes punonte si murator. Fëmijët minorenë janë marrë në kujdesje nga disa familjarë që jetojnë në Itali.