Transmetuar më 19-12-2022, 16:38

Rusia ka kërkuar nga Shqipëria ekstradimin e 33-vjeçares Svetlana Timofoeva, e cila u arrestuarnë uzinën e armeve ne Gramsh, në muajin gusht.

Përballë grupit hetimor, ajo ka thënë se është thjesht një blogere dhe jo spiune. Javën e shkuar, Ministrisë së Drejtësisë i ka mbërritur kërkesa ekstradimit, kaluar më pas për veprime të mëtejshme Prokurorisë së Përgjithshme.

Rusen e arrestuar në Shqipëri për spiunazh, në Rusi e kërkojnë se mori sekrete shtetërore. Kërkesën e ekstradimit të Rusisë do ta shqyrtojë Gjykata e Elbasanit gjatë javëve në vijim.

Të tre të arrestuarit e kësaj ngjarjeje vijojnë të jenë në burg me masën, e dhënë nga gjykata e Elbasanit arrest me burg lënë në fuqi edhe nga Apeli Durrësit më 20 Shtator.