Transmetuar më 16-12-2022, 23:49

GREQI- Dy nga pesë nxënësit e moshës 13 deri në 16 vjeç, të përfshirë në tentativën për përdhunim të një vajze 14-vjeçare në një shkollë në Korinth janë burgosur. Sipas informacioneve, 16-vjeçari rom dhe 15-vjeçari grek që u arrestuan po dërgohen në burg, ende nuk dihet se në cilin IEVP do të mbahen.

Sipas ERT-së, tre nga nxënësit e mbetur janë lënë të lirë me kushtin kufizues që të paraqiten në Drejtorinë e Policisë së zonës së tyre, ndërsa informacionet bëjnë me dije se ndryshim do të ketë edhe në ambientin e shkollës. Procesi i kërkimit të faljeve të pesë studentëve ka filluar në ora 12 të së enjtes (15/12), është ndërprerë rreth orës 01:00 dhe ka vazhduar të premten në mëngjes me vendim për paraburgimin e dy të akuzuarve.

Siç tha 14-vjeçarja në polici në deklaratën e saj të zbuluar nga protothema.gr, sulmi ndodhi rreth orës 11 të mëngjesit të së mërkurës (14/12) dhe ndërkohë që zilja e fund pushimit kishte rënë dhe studentët po ktheheshin në klasë. Më pas një nga kuintetet e papjekura të perversitetit iu afrua dhe i tha të shkonte pak më tej, nga dhoma ngjitur me tualetet gjoja për të folur me të për një shoqen e saj. Vogëlushja, e padyshimtë, e ka ndjekur dhe më pas autori e ka nxituar, i ka vënë një bravë dhe ka nisur ta prekin në gjoks dhe në organet gjenitale.

Të miturit, të moshës 13 deri në 16 vjeç (këta janë dy 15-vjeçarë, një rom 16-vjeçar, një 13-vjeçar dhe një fëmijë 14-vjeçar nga Shqipëria) të cilët janë të imobilizuar dhe kanë tentuar të përdhunojnë shoqen e tyre të klasës nga shkolla e parë e mesme janë arrestuar pas denoncimit të nënës së 14-vjeçares, me akuzën e tentativës për përdhunim, ndërsa janë arrestuar edhe prindërit e tyre të cilët po ndiqen penalisht për moskujdesje.