Transmetuar më 16-12-2022, 20:13

SERBI – Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç , në fjalimin e sotëm ka folur për Kupën e Botës dhe Kombëtaren e Kroacisë, ndërsa në përgjigje të pyetjes së prezantuesit të RTS, ka treguar se nuk e ka përkrahur këtë kombëtare.

Vuçiç ka shpjeguar se ka përgëzuar ministrin Tomislav Žigmanov i cili u gëzua për fitoret e Kroacisë dhe gjithashtu i përgëzoi të gjithë për lojën e mirë, por megjithatë do të mbështesë Marokun në luftën për vendin e tretë në Katar.

"Unë i përgëzoj të gjithë, ju përgëzoj për një lojë të mirë. Nuk i zgjidhni fqinjët tuaj, atje ju vendos Zoti, ju zgjidhni miqtë tuaj në bazë të interesave tuaja, jo ku jetojnë. Unë isha me Argjentinën dhe Marokun. Kam mbështetur Argjentinën dhe të gjithë të tjerët. Dhe do të flas gjithmonë hapur ", tha presidenti.

Më pas lind pyetja se për kë të rrënjoset në finalen mes Argjentinës dhe Francës.

“Nuk e di vërtet, por e di që do ta mbështes Marokun në ndeshjen për vendin e tretë kundër Kroacisë. Marokenët janë vëllezërit tanë, ata e kanë dëshmuar këtë, nuk e njohin Kosovën e pavarur”, ka përfunduar Vuçiq.