Transmetuar më 10-12-2022, 10:49

Nga Ylli Manjani

Jam 100% i bindur se kallëzimi që gazetari bën ndaj dy prokurorëve të SPAK është rrjedhje e qëllimshme e informacionit nga brenda. Dyshimi im është që "klani i Yurit" brenda SPAK denoncon "klanin e Ramës" po aty.

Se SPAK-u aktualisht kështu është ndarë… Sidoqoftë është në interes të drejtësisë kjo përplasje aty brenda. Po dalin prova evidente që vërtetojnë katërcipërisht ato që kemi thënë për inceneratorët, se SPAK-u nuk ka kryer hetime të plota, por ka nxituar të bëjë arrestime ‘show’ dhe ka ngritur akuza të papjekura, të paprovuara dhe pa logjikë ligjore.

Dukshëm, skema ka qenë që të arrestohen e dënohen ca njerëz dhe kështu humbet vemendja e shpëtojnë kokat e vërteta. Përplasja e brendshme e tregon qartë se ka ende nevojë për hetime më lart sesa Lefter Koka dhe duhet analizuar mirë e gjithë lëvizja e parave.

Emailet e K.Z, lëvizjet e parave të koncensionarit, deklarimet e drejtoreshës së Damianit, skema e evazionit me faturime fiktive dhe, lidhjet e bisnesmenëve me vendimmarrësit janë totalisht të pahetuara.

Tashmë është e qartë që ky hetim është i paplotë dhe me kosto të lartë, sepse janë arrestuar e akuzuar njerëz krejt kot. Të paktën deri më sot, kështu duket. Zgjidhja e drejtë në këto kushte është:

1. Ngritja e një grupi të ri hetimor.

2. Bashkimi i të gjitha hetimeve për inceneratorët një një të vetme.

3. Gjykata duhet të kthejë për hetim të gjitha akuzat e papjekura që janë ngritur deri tani.

4. Lehtësim të masave të sigurisë për të arrestuarit e derisotëm.

5. Kryerje e hetimeve të gjithanshme të thella e të plota mbi çdo aspekt.

6. Pezullim i veprimtarisë tregëtare dhe të pagesave për incenerim, deri në përfundim të hetimeve.

Nëse duan ta zbardhin këtë çështje, duhet të marrin këto masa dhe t’i lënë spiunllëqet kundër njëri-tjetrit nëpër gazetarë. Ta lënë edhe Yurin, edhe Ramën në punë të vet. Ky duhet të jetë objektiv kyç i drejtuesit të ri të SPAK-ut.