Transmetuar më 24-11-2022, 11:24

Madrid- Historia e një të riu shqiptar i cili është arrestuar në Madrid, Spanjë pa vulë Shengen dhe pritet të deportohet drejt vendit nga ku iku, është shfaqur në ciklin e dokumentareve “To catch a smuggler” të National Geographic.

Ai dërgohet në rajonin e Policisë ku dhe merret në pyetje nga efektivët e Policisë dhe të emigracionit, teksa i bëhet e ditur nga agjentja e emigracionit se duhet të kthehet në Shqipëri pasi nuk ka arsye që të qëndrojë apo të kërkojë azil.

Ajo që prek më shumë është se i riu shprehet i trishtuar dhe refuzon të kthehet duke treguar se në Shqipëri vriten njerëz çdo ditë dhe nuk do që të kthehet.

Pjesë nga biseda:

Agjentja e emigracionit: Do të deportohesh në Shqipëri.

Djali: Po nëse nuk dua të kthehem

Agjentja e emigracionit: Deportimi në Shqipëri duhet të bëhet.

Djali: Nuk dua të kthehem, atje vriten njerëz çdo ditë. Nuk dua të vdes në Shqipëri. Nuk është vend i sigurt. Është e vërtetë, shiko në TV aty vriten njerëz çdo ditë. Çdo ditë vriten njerëz, çdo ditë. Jam i gatshëm të bëj gjithçka që të mos kthehem në Shqipëri.